Home » Foto’s

Sfeer impressie jaarconcerten 2019

 

Dit heb je gemist…

Een half jaar Kwasi Kloos in een notendop

Never a dull moment..

Texel 2018

Voorafgaand aan de zomerstop van Kwasi Kloos hebben we de goede gewoonte om de laatste repetitie iets speciaals te doen, want we gaan elkaar wekenlang missen. In 2018 werd het iets heel speciaals: we gingen naar Texel. Na overgewaaid te zijn dronken we een heerlijk Texels biertje. In ‘De Stolp’ vonden we prima onderdak en konden we heerlijk bijpraten voordat we onder de wol kropen.
Op zaterdag werd er gewandeld en verkenden we Den Hoorn met een gids.
En dan het concert: een mooi optreden in het Witte Kerkje van Den Hoorn (1425). Een enthousiast publiek maakte kennis met onze liedjes en de prachtige akoestiek van dit gebouw. Dan snel terug naar de boot.

 

 

Korenlint – Haarlem – 9 september 2018

Het Korenlint is een groot zangevenement en sinds 2001 is het op die dag ook Open Monumentendag. De hele binnenstad van Haarlem stroomt dan vol zangers en luisteraars. Op allerlei locaties in de stad wordt. We hebben al diverse malen gezongen in Haarlem, meestal is dat twee keer 20 minuten maar we plakken er vaak een verrassingsoptreden aan. Er is steevast een enthousiast publiek.

 

De Boodschappen Begeleidingsdienst -fonds 1818 optreden

De Boodschappen Begeleidingsdienst van Den Haag helpt ouderen en minder validen die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen. Dit onder het motto: alles went behalve een isolement. Met een leuk programma bezorgden wij deze mensen een heerlijke middag. Dit optreden werd gefinancierd door Fonds 1818.

 

Florence Korenslag, December 2017

De eerste editie van dit evenement werd een groot succes voor Kwasi Kloos. Na de voorronden met 11 koren mochten vier koren, waaronder Kwasi Kloos, een halfuur zingen. Tijdens de finale ging Kwasi Kloos er met de Florence Korenslagbokaal vandoor. Het rapport van de vakkundige jury bevatte lovende woorden als ‘hoog kwaliteitsgehalte’, ‘zeer amusant optreden’, ‘variatie aan pakkende liedjes’ en ‘een lust voor oog en oor’. Ook was er bewondering voor onze leuke en passende regievoeringen. De finale werd drukbezocht door bewoners, wijkbewoners en andere belangstellenden. Zeer geslaagd!

Juni 2017, koorweekend op Texel

U kent wellicht “het witte kerkje” van Texel. Het is een prachtig gebouw dat in de 15de eeuw gebouwd werd. Als u op Texel bent, is het zeker een bezoekje waard. Voor Kwasi Kloos was dit kerkje dé plek om met een swingend optreden het muzikale jaar af te sluiten. Op uitnodiging van de koster van het kerkje, Chris, mocht Kwasi Kloos er namelijk een zondagmiddag optreden geven!

Om drie uur ‘s middags stroomde de kerk vol enthousiaste Texelaren en toeristen en galmde ons repertoire door het kerkje. We hebben genoten van het het samen zingen, de mooie kerkklank en het vriendelijke, enthousiaste publiek. Ons laatste nummer “Jetzt ist Sommer” kunt u letterlijk nemen, want na dit Texelse optreden begon onze zomervakantie.

Halverwege augustus zijn we terug met een nieuwe dirigent. Bent u benieuwd hoe dat klinkt? Kom dan naar een van onze optredens! Had je ook wel met ons in “het witte kerkje” willen staan? En kun je toevallig lage alt noten zingen? Neem dan vooral contact met ons op!

Maart 2017, Concert “Uit de Kunst”

Zaterdag 18 en zondag 19 maart stonden wij op het podium met ons programma Uit de kunst. In Gallery Kwasi, omringd door kunstwerken van Bastiaan de Wit, brachten we een bonte verzameling aan liedjes ten gehore. Het was een feestje, twee dagen lang.

September 2016, Terug naar de Kust, Korendag Scheveningen


September was een drukke maand voor Kwasi Kloos. Onder meer met het
Korenfestival Terug naar de Kust" in de Keizerstraat, hartje Scheveningen. We zongen twee keer volgens plan en tussendoor een keer illegaal -maar zeer
gewaardeerd- voor de gasten van "Meneer Chocola". Het optreden op het buitenpodium in de winkelstraat was een uitdaging want … a capella. Maar we zongen wat harder en het publiek was enthousiast!


September 2016, Woonzorgcentrum Op de Laan in Den Haag

Kwasi Kloos zingt vaker ‘Op de laan’ en ook dit keer mochten we van Fonds 1818 een muzikale avond verzorgen in het Woonzorgcentrun. Zoals altijd een mooie en dankbare avond!